Pianokruk

Koningsdag ligt alweer een paar weken achter ons. Een goede traditie is het verkopen van oude (of bijna nieuwe) spullen op de vrijmarkt. Ook ik ben een enthousiast verkoper op de jaarlijkse vrijmarkt in Utrecht. Daar heb ik een tijdje geleden een pianokruk verkocht: zo goed als nieuw, haast niet gebruikt. Ja, hij is van mij geweest. In een vlaag van optimisme aangeschaft toen ik op pianoles zat. Piano gehuurd maar de kruk heb ik gekocht. Hij stond zo mooi bij de piano....

Met veel enthousiasme stortte ik mij op de wekelijkse lessen. Oefenen schoot er een beetje bij in. Ik was altijd laat thuis van het werk en dan heb je niet echt zin om daarna nog eens te oefenen op de piano. Het werd ook steeds moeilijker, de bladmuziek steeds ingewikkelder en ik kwam letterlijk handen tekort om een moooie melodie eruit te toveren.

twee krukken
Op een gegeven moment op de wekelijkse les sloeg de deceptie toe: ik moest even wachten op een leerling die nog bezig was met de les. Wat kon die jongen mooi spelen, hij speelde de sterren van de hemel! In gedachten zei ik tegen mezelf dat hij dan al zeker heel lang les moest hebben. Hoe groot was dan ook mij verbazing toen ik vernam dat hij pas een jaar les had! En ik, ik was al drie jaar aan het worstelen en het bleef bij geklungel. Het was overduidelijk: ik had geen talent voor pianospelen! In de lesruimte bevonden zich ineens twee pianokrukken: de pianokruk waarop de jongen zat en de andere, die was ik!

Niet lang daarna besloot ik te stoppen en de pianohuur op te zeggen. De pianokruk verhuisde naar zolder. Geen wekelijkse worsteling meer met de pianotoetsen. Ik was bevrijd! Ik accepteerde dat ik de "piano-kruk" nooit een piano-virtuoos zou worden. Toch heb ik toen wel even moeten slikken. Maar hoe gemotiveerd kun je blijven als je iets moet doen waar je geen talent voor hebt? Uiteindelijk ga je het niet meer leuk vinden! Het is toch veel leuker om die dingen te doen waarin je goed bent? Dat motiveert en daagt je uit om je hierin verder te ontwikkelen!

talenten
Helaas zijn we soms teveel geneigd bij werknemers te kijken naar de dingen die ze niet goed kunnen en met deze 'ontwikkelpunten' aan de slag te gaan. De dingen die iemand wel goed kan, blijven onderbelicht want die gaan toch goed? Hoe mooi zou het zijn om het om te draaien en uit te gaan van de talenten van medewerkers. Je creĆ«ert daarmee meteen een ander vertrekpunt die veel positiever en inspirerender is. Laat iemand vooral zijn talenten gebruiken, moedig dat aan en kijk wat voor een invloed dat heeft op iemands functioneren. 

Wil je inzichtelijk krijgen waar de talenten van jouw medewerkers (of misschien van jouzelf) liggen? Overweeg dan eens een online assessment af te (laten) nemen.

Voor mij in elk geval geen pianokruk meer, in plaats daarvan pak ik de kwast en maak ik een mooi schilderij!

 

Wil jij je eigen verhaal kwijt? Deel het hier: