Nieuwe baan!

Ja de wereld is in een paar maanden tijd helemaal veranderd. De hele reis- en entertainment branche ligt op apegapen. Je zal daar maar je hele ziel en zaligheid in hebben gestoken. Wat een ellende allemaal.

Maar verandering brengt ook kansen met zich mee. Met dito nieuwe banen. Zo is er een baan die voorheen waarschijnlijk niet bestond. Echt niet? Ik denk het echt van niet! De baan waar ik het over heb is die van ‘juichcoördinator’ tijdens voetbalwedstrijden. Ik noem het maar even juichcoördinator, want hoe die juichcoördinator zich in de praktijk noemt weet ik niet.

Juichmeneer
JJuichcoördinator bij voetbalpublieke hebt het vast wel gezien, die belangrijke voetbalwedstrijden zonder publiek. Om een beetje de sfeer erin te houden wordt het voetbalstadion gevuld met geluid van juichende, joelende en fluitende supporters. Opgenomen bij eerdere wedstrijden. Lijkt me niet makkelijk zo’n baan als juichcoördinator. Je moet goed de wedstrijd in de gaten houden. Mensen laten applaudisseren bij een doelpunt, laten fluiten bij een overtreding. Òhhhh, laten klinken als er net geen doelpunt is gescoord. Tja, de juichcoördinator moet helemaal IN de wedstrijd zitten. En wat een afbreukrisico heeft die persoon! Ik zit het me zo voor te stellen: een beetje saaie wedstrijd, er gebeurt niet veel dus de aandacht van de juichmeneer of -mevrouw verslapt een beetje. Komt er ineens een scherpe overtreding: een voetballer wordt vreselijk voor de schenen geschopt. De juichmeneer of -mevrouw is meteen weer bij de les, en drukt op het verkeerde knopje: een gejuich barst los. Oeps! Foutje!

Gelukkig voor die juichmeneer of -mevrouw heb ik dit nog niet meegemaakt (maar ergens zou ik het stiekem toch wel leuk vinden). Gewoon omdat het eigenlijk wel lachwekkend is. Valt er toch nog wat te lachen tijdens zo’n publiekloze wedstrijd.
Wie had dit allemaal kunnen bedenken een jaar geleden? Ik in elk geval niet! Er zullen vast nog wel meer nieuwe banen ontstaan die we tot nu toe niet gekend hebben. Spannende tijden zijn het. Ik zit op het puntje van mijn stoel!

 

Wil jij je eigen verhaal kwijt? Deel het hier: