Workshop "Effectief Communiceren"

Leer beter begrijpen en begrepen te worden

"Mijn boodschap komt niet goed over. Ik zie op tegen het komende functioneringsgesprek. Ik vind het soms lastig om mijn mening goed naar voren te brengen zodat hij aanslaat. Hoe blijf ik bij mezelf in lastige gesprekssituaties? Mijn collega begrijpt mij niet. Waarom verlopen de gesprekken met die ene persoon altijd zo lastig?”

Herken je een of meerdere van deze uitspraken en wil je verandering in de situatie aanbrengen? Dan is de workshop ‘Effectief Communiceren’ iets voor jou!

Doe eerst de online test
Voorafgaand aan de workshop word je uitgenodigd een online test in te vullen, waarmee je communicatiestijl worden gemeten. Voor deze online test ontvang je een persoonlijke inlogcode, waarmee je toegang krijgt tot een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst kun je thuis doen en duurt slechts 15 minuten.

Verkrijg inzicht in je eigen stijl
Tijdens de workshop krijg je inzicht in jouw communicatiestijl. Deze is eerder gemeten door de online vragenlijst die je hebt ingevuld.  Je ontvangt een grafische weergave van de 4 verschillende communicatiestijlen en jouw scores op elk van die stijlen. Daarnaast leer je andere communicatiestijlen herkennen en krijg je zo inzicht in de communicatiestijl van anderen. Met deze kennis begrijp je hoe communicatiestoornissen kunnen ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen!

Je krijgt daarnaast handvatten aangereikt waarmee je:

  • de onderlinge samenwerking en communicatie met anderen kunt verbeteren;
  • communicatiestoornissen kunt voorkomen en/of verhelpen;
  • autonomie kunt behouden in gesprekssituaties waar je tegenop ziet.

Èn:

  • Je krijgt de mogelijkheid te oefenen en ervaringen uit te wisselen met medecursisten!

Tijdsinvestering:

Voor het invullen van de test voorafgaand aan de workshop: een kwartier (online, thuis)

De workshop bestaat uit 2 dagdelen: 1 dagdeel waarin de theorie wordt behandeld en er gelegenheid is om het geleerde te oefenen met elkaar, en 1 terugkomsessie waarin de theorie kort wordt opgefrist en er praktijkervaringen kunnen worden uitgewisseld. 

Locatie:

De workshop wordt normaliter gegeven op het kantoor van Parcoers in Groenekan (vlakbij Utrecht). Bij voldoende aanmeldingen van één organisatie kan de workshop ook in-company worden gegeven.

Kosten:

De kosten van deze workshop bedragen € 325,-- excl. BTW.

Datum:

Nader te bepalen

Aanmelding:

Telefonisch (030-7370372 / 06-11299930), per e-mail () of via het formulier hieronder..

Ervaringen van deelnemers:

"Ik ben naar de workshop van Patricia geweest over effectief communiceren. Het was een erg leuke en inspirerende workshop, niet zweverig wat voor mij belangrijk is en de tijd vloog voorbij. Patricia onderscheidt een aantal types van communiceren, je bent natuurlijk nooit helemaal één type en dat benadrukt ze ook. Ik merk zelf daardoor dat ik nu “de hele tijd” bezig ben mensen te classificeren en daarnaast me bewust ben van mijn eigen valkuilen.Iedereen vertelde ook uit zijn/haar praktijk, waar loop je zelf tegenaan. Met elkaar kom je dan tot hele interessante tips en suggesties voor de aanpak. Kortom een nuttige exercitie, waar je met een gerust hart ook anderen naar toe kunt sturen."

 

Meedoen of eerst meer weten? Stuur ons hieronder je gegevens: